17 juni 2013

Rullskrinning


Så har den första veckan i Paris gått och söndagen började som vanligt med ett besök på torget. Har blivigt ganska van i livet här som lite skiljer sig från Finland och att byta metron och hitta rätt fram går redan smidigt. På söndag kväll så åkte jag och mamman in till Paris för att delta i ett rullskrinnings-evenemang som organiseras varje fredag natt och söndag kväll. Har inte rullskrinnat på över ett år men det gick bra och kändes jätteskönt, gick dock lite sakta men har då rullskrinnat runt hela Paris vilket var en ganska intressant upplevelse.
I förrgår, alltså lördagen, spenderades dagen uppe i Montmartre där vi gick upp och ner för mysiga små vägar och kollade på den otroliga utsikten ner mot Paris centrum. Blev också ett besök utanför Sacre coer och Moulin Rouge för att ta bilder. På vägen hem gick vi även genom den nord Afrikanska statsdelen så att jag skulle se hur ett av de farligaste områden ser ut. Blev också förbjuden för att åka dit ensam, nog för att jag inte heller skulle ha lust. Kände mig väldigt obekväm då männen stod på rad längs med trotoaren och skrek, visslade, m.m.
För tillfället öser regnet ner utanför och det åskar en massa, få se hur det blir med att åka iväg till skolan idag. Hade planerat på att dra och shoppa efter skolan så det lockar ganska mycket.

/sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar